SOKONGAN DAN SEMANGAT AKU

Thursday, 29 September 2011

Assalamualaikum......Salam buat semua..Salam rindu sebab dah 3-4 hari tak sempat nak "tebarkan" cerita kat blog ni...Bukan dah hilang semangat untuk berblogging tapi dewasa ini masa sungguh mencemburi ku...ceeeewah!

Samaada aku benar-benar busy atau mungkin aku yang tak pandai membahagikan masa? By the way, blog aku ni for sure tempat untuk aku catatkan apa jua perkara dan cerita untuk dikongsi dengan mereka yang sudi. As i said before, this blog also a place for me to release my tension, tapi komitmen terhadap beberapa perkara menyebabkan aku betul-betul tak sempat..jangan kata nak berkunjung ke blog-blog sahabat blogger yang lain, nak buka blog sendiri pun...emmmmm....sedih!
So petang ni, aku nekad untuk update jugak blog ni..ya la, bercerita tentang kesibukan seharian, bila agak sibuk, masa menjadi seperti sangat "suntuk". Bila selalu 'terkejar-kejar" maka badan pun mula lah penat semacam, bila dah penat fizikal, otak pun mula lah nak turut sama penat...Bila otak dah penat, mana mungkin ada lagi idea-idea yang canggih manggih untuk di reka, bila idea canggih pun dah tak berapa nak ada so? mana mungkin untuk wujud penulisan yang panjang lebar, apatah lagi menarik! emmmmmmm begitu lah kesinambungannya :-(
Macam hari ni, dari pagi lagi masuk kelas, lepas sekolah pulak ada meeting (post-mortem) tentang keputusan peperiksaan, kena buat presentation, berlarutan sampai hampir jam 5.00 ptg. "gedebak-gedebuk" sampai rumah jam 6.00 ptg. Begitu lah kerja....orang lain teruk lagi, turun pagi sampai-sampai rumah dah malam...terutamanya yang bekerja di bandar-bandar besar macam KL...Depa tak apa lah, "alah bisa tegal biasa"!
Apapun setiap orang ada kerja dan komitmen masing-masing. Malah ada yang kena bekerja berbelas jam kadang-kadang tak dapat tidur pun tapi tak ada pun merungut..Betul tak? Aku pun bukan niat nak berlebih-lebih, cuma ingin berkongsi cerita saja...
Pada yang membaca entri ni, selamat maju jaya dalam kerja masing-masing... Penat itu bergantung kepada kapasiti fizikal dan minda masing-masing. Selagi kita bukan robot, selagi itu rasa penat akan datang hinggap dalam kehidupan seharian kita! Tak gitu?

Katakan Saja!: Kadang-kadang tak buat apa pun penat!

1 comment:

  1. bab kata perpatah '' rezeki tak datang bergolek..''payahnye mencari rezeki..anak2 skg ni kalau di manjakan ..esok2 malas nak kerja.. coz semua org tua tanggung... budak2 sekolah pun dah ade hp sendiri.. semua canggih lak tu....

    ReplyDelete