SOKONGAN DAN SEMANGAT AKU

Sunday, 18 September 2011

Emmmm Asyik Geram Jee...!

Assalamualaikum...
Sebenarnya malam ni tak ada niat pun nak update blog, memang niatnya nak habiskan kerja-kerja marking paper Matematik untuk SPM trial exam last few days... Tapi sesambil tu sempat jugak lagi update status kat FB aku tentang isu Lelaki Popular beberapa minggu ni....Tentang Mat Sabu lagi dan lagi....
Itu pun sebab tertengok buletin utama tadi...

Status FB aku yang turut di sokong oleh beberapa orang teman (termasuk my ex-students)
 Begitu lah hati kita ni, memang kadang-kadang agak sukar juga untuk di kawal bila perasaan marah dan geram datang bertandang....
Mungkin ada yang tak berapa suka entri ni...Namun, terserah lah! aku cuma ingin menyatakan rasa hati aku bila di sentap dengan isu-isu yang tidak sepatutnya ditimbulkan dan nak pulak dari individu yang kononnya bergelar pemimpin! 

Selain geram tentang isu tu, perasaan geram dan sedih juga melihat markah yang diperolehi oleh para pelajar aku..sendu! Kalau salah menjawab aku tak kisah sangat, sekurang-kurangnya mereka mencuba, ini tidak, soalan mudah pun ditinggalkan kosong...Soalan yang telah dibekalkan dengan formula lengkap, cuma isi sedikit maklumat dan kira (boleh guna kalkulator lagi...) pun tak tersentuh oleh mereka! Bila lah anak-anak bangsa kita ni nak bangkit dari kemalasan yang amat dan melampau...! Pun begitu, bukan semua ya...ada juga yang dapat sangat baik markahnya, yang "kureng" tu dari kelas yang hujung-hujung lah...Tapi tak kan nak dibiarkan mereka terus berada dihujung....dan "sekadar dipinggiran" buat selamanya....Ternyata, bukan senang jadi cikgu (walaupun banyak mata yang memandang dan mulut berkata "best nyaaaaaa jadi cikgu, banyak masa cuti, boleh releks dan bla-bla-bla.....Mari lah rasa! Tengok bagaimana!???)
Malas nak tulis panjang-panjang...Bila dah habis marking nanti, akan ku buatkan entri tentang pelajar aku lagi....

Katakan saja!: Penat!

5 comments:

  1. Lelaki Popular Minggu Ini.. harharhar, kemah ayat demo.. sajo cari populariti tuh.. buke popular sgt pom... hahahaha...

    anyway, cekgu ko demo.. hehehe,,, samo laa kawamm...

    http://7penyamunbukit7.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. Penyamun budiman : yap..cekgu la..oic, demo pun samo jugok rupanya..molek lah, bulek kosi banyok maklumat dan pengetahuan...meme mat sabu tu sibok dok cari glemo jah! boseeee....!

    ReplyDelete
  3. sbb tu anis tak ley jadi cikgu...haha..mmg blood pressure nnt asyik nak marah je..

    papepon tahniah..i know u are a gud teacher:-)

    ReplyDelete
  4. mat sabun..
    cucu komunis..

    kawe dok pehe laa oghe lagu ni pom ado. ngaku diri ustaz tp mendewo-dewokan perjuangan komunis.

    dio x tahu bakali komunis ni namo rima...

    ReplyDelete
  5. huihh....pakat dok maroh ko mat sabu...haha...mari pakat sekeh dio sikit sore...hihi

    ReplyDelete