SOKONGAN DAN SEMANGAT AKU

Saturday, 10 September 2011

Cikgu Matematik Cakap Pasal Matematik lah!

Assalamualaikum...
Sumber Gambar: Kosmo
Aku tetiba nak tulis tentang matapelajaran Matematik sebenarnya bukan sebab aku cikgu yang mengajar subject tu, tapi bila terjumpa tajuk ni kat kosmo on line, so aku "cut and paste" kan ke blog aku ni dengan harapan ianya boleh memberi maanfaat kepada sesiapa saja yang membacanya.(kat dalam kelas dah hari-hari cakap dan mengajar matematik, dah naik muak dah sebenarnya.)..:-(
Pada sesiapa yang lepas ni rasa-rasa nak jadi pintar dalam Matematik, kerap-kerap la bersenam ya... Matematik mudah dikuasai oleh mereka yang otak "pick-up", bila selalu bersenam badan sihat, otak cerdas dan memang "pick-up" la...hehehehe...
Apapun jangan asyik bersenam je tapi langsung tak ada usaha untuk belajar atau membuat ulangkaji. Kalau begitu rupa, bersenam sampai patah tulang pun, keputusan periksa subject matematik tetap cukup-cukup makan kalau tak pun lingkup terus! Sendu!

Katakan saja!: Usaha tetap faktor utama dalam apa jua perkara. Aku bersenam untuk hilangkan tension!

2 comments:

  1. saya ilangkan tension lepak tepi laut...so kelaut la cikgu....papepon badan sihat minda cergas!...YEAH!!

    ReplyDelete
  2. https://www.facebook.com/MariBelajarMatematikTambahan?ref=hl

    ReplyDelete