SOKONGAN DAN SEMANGAT AKU

Friday, 7 October 2011

Tidak lagi Seperti Perpatah Zaman Dulu.

Assalamualaikum....dan salam buat semua yang berkunjung :-)

Emmmmm manja nya.....!
Terjumpa gambar yang sangat "antik dan cute" ni then tetiba ja rasa nak tulis mengenainya.. Bukan apa, setiap kali bila ada orang bertengkar atau bertaki mesti keluar perpatah "macam kucing dengan anjing"! Entah lah apa kisah nya kucing dan anjing tu masa zaman dulu..aku yang dah lama hidup ni pun tak pernah pulak tengok kucing dan anjing bergaduh! Anjing jiran aku tu, bukan hanya kucing......, ayam, orang, kereta dan banyak benda pun dia salak bagai nak rak! asyik menyaaaalakkk je keja nya!
Dari gambar ni, moral of the story, kalau kucing dan anjing pun boleh melupakan "sengketa lama" apakata kita manusia ni pun berbuat begitu jua...hahahaha....kan bagus!

Katakan saja!: kalau tengok orang bertekak bagai kucing dengan anjing, tak dapat nak pasti kan yang mana kucing dan yang mana hanjinggggg! hahahaha :-)

1 comment:

  1. eekekeke
    begitu kite tulus dgn kata org dahulu kala
    hehehee

    ReplyDelete