SOKONGAN DAN SEMANGAT AKU

Saturday, 5 November 2011

Tak Balik Raya

Assalamualaikum...
Dah lewat malam tapi mata masih segar lagi....Esok raya! Bukan tak sabar nak tunggu beraya tapi entah lah, rasa janggal je bila tak balik kampung tahun ni.
Mesti sedih mak aku kat Kok Lanas tu...apapun tadi dah telefon mak.
Biasa kalau dengar takbir raya hati mesti sayu je...tapi tadi masa dengar kat TV, rasa biasa je...samada sebab ni raya haji atau sebab aku dah ada keluarga sendiri aku pun tak pasti....?
Esok plan nya nak sembahyang raya kat Masjid Ketari, ngan isteri dan anak-anak... dua je, yang kecil tinggalkan kat rumah lah ngan bibik.
Pas tu akan ke Lurah Bilut rumah kakak.... beraya kat sana kejap then balik rumah...so habis lah raya. Dok rumah je lah layan TV ataupun apa-apa yang patut.:-)
Apapun, pada semua yang baca ni..Salam Aidil Adha :-)

6 comments:

  1. salam aidiladha too! done follow u..http://ainzscorpio.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. Selamat Hari Raya cikgu . InsyaAllah if saya singgah kg kat Bentong and melawat kubur atuk kat nangka jarang , sy singgah :)

    ReplyDelete
  3. Nur Ain: Thanks...dah follow awak juga :-)

    ReplyDelete
  4. Sya: Salam Aidil Adha untuk awak juga.

    ReplyDelete
  5. Salam Aidil Adha.. raya dimana2 pun sama je kan.. cuma suasana jer yg berbeza..

    ReplyDelete